BGF pjesë e konferencës se dytë të transformimit brenda projektit MAP

07 tetor 2020

Balkan Green Foundation mori pjesë në konferencën e dytë vjetore MAP (Multi Actor Partnership) organizuar nga partneri i saj, Germanwatch (GW). Qëllimi i konferencës ishte bashkimi i të gjitha organizatave partnere brenda kornizës së MAP nga vende dhe kontinente të ndryshme dhe zbatuesit e projekteve në një konferencë virtuale dy ditore dhe një modul punëtorie ku shkëmbimi i ideve, rezultatet e projektit, si dhe sfidat dhe mjetet praktike se si të kapërcehen si dhe rekomandimet u propozuan dhe diskutuan.           

Rinora Gojani, Menaxhere e Programeve dhe Operacioneve në BGF, gjatë fjalimit të saj theksoi se rëndësia e tranzicionit të energjisë dhe dekarbonizimi si metodologjia janë kryesore për rezultate konkrete.

Balkan Green Foundation së bashku me Germanwatch po zbatojnë projektin tre vjeçar “Multi Actor Partnership” (MAP) për Tranzicionin e Energjisë në Kosovë”, mbështetur nga Angazhimi Global dhe financuar nga BMZ (Ministria Federale për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillimi). Qëllimi i këtij projekti është të kontribuojë drejt një tranzicioni më të shpejtë të energjisë në Kosova duke përdorur metodologjinë e bashkëpunimit dhe bashkëveprimit për harmonizimin e palëve të interesuara, nga së bashku duke krijuar një udhërrëfyes për tranzicionin e energjisë në Kosovë përmes një politike konkrete rekomandimet si dhe përmes një projekti praktik të farit që mund të përsëritet në përgjithësi nga shoqeria.