Demokracia Energjetike ne Kosove

17 gusht 2020

Balkan Green Foundation mori pjesë në një “green talk”  të organizuar nga DokuFest që u përqëndrua në demokracinë energjetike në Kosovë. Përfaqësuese e organizatës ishte Rinora Gojani, Menaxhere i Programeve dhe Operacioneve në BGF. Pjesë e kësaj bisede ishin ekspertë të organizatave të ndryshme me shquara nga rajone të ndryshme.

Diskutimet u përqëndruan në zbulimin e rolit të pushtetit dhe politikës në regjimin që i reziston energjisë së ripërtëritëshme, aftësisë për të inkurajuar manifestimin e demokracisë energjetike dhe se si kjo mund të ndikojë në sjelljen publike për të kërkuar ndryshimin në infrastrukturë për kalimin në energji të pastër dhe të qëndrueshme. Ballkani është një rajon në tranzicion ku shpresat për demokraci kanë lindur, por lufta për ta shijuar atë mbetet ende. Lufta e fundit për të ndërtuar demokracinë është në Kosovë dhe rruga e Kosovës drejt vizionit të saj të zhvillimit të qëndrueshëm mund të bëhet një model i shkëlqyeshëm për rajonin dhe botën.

Ndër të tjera, Gojani theksoi se ‘Deri më tani, nuk ka pasur një qeveri që tranzicioni i energjisë ka qenë përparësi në Kosovë, dhe kjo po na pengon. Me dështimin e termocentralit Kosova e Re, ne si organizatë mendojmë se ekziston një rrugë e hapur për t'u bërë një vend më i qëndrueshëm. "

Biseda ishte e frytshme që mblodhi profesionistë me përvojë brenda fushës për të diskutuar mbi të ardhmen e zhvillimit të qëndrueshëm.

Klikoni KETU për fjalimin e plotë!